Chci lektorovat

Jednodenní školení na základy neformálního vzdělávání a skupinové dynamiky (nejen) pro začínající lektorky a lektory.

Otevřeny přihlášky i konzultace.

Chceš cíleně připravovat, vést a reflektovat interaktivní workshopy se spokojenými účastnicemi a účastníky?Nebo teprve začínáš s lektorováním?

V tom případě se na tebe i s dalšími lektory a lektorkami těšíme na unikátním networkingovém školení!

Nauč se, jak lektorovat interaktivně

Lektoři, školitelé, kouči, učitelé, vychovatelé či trenéři řeší různé podoby vzdělávání a vedení skupin. Patříš k nim a hledáš vhodné metody, jak na to? Osvoj si základy neformálního vzdělávání a skupinové dynamiky. Rádi se podělíme o svoje zkušenosti s facilitací vzdělávacích akcí a tipy a triky na práci se skupinou.

Najdi novou inspiraci – jako lektor/ka!

Jsi ještě na začátku v lektorování nebo už máš zkušenosti ze své firmy, školy, jazykovky nebo neziskové organizace? Naše školení je tady pro všechny, co ještě neznají neformální vzdělávání nebo si chtějí tyto metody oživit a přitom se posouvat v lektorování skupin. Věříme, že know-how je důležité sdílet.

Získej nové kontakty a příležitosti

Propojujeme začínající i zkušené lektorky a lektory z různých sektorů vzdělávání, učitelky a učitele různých typů škol, volnočasových zařízení i kouče a mentory, a tím se navzájem obohacujeme. Na školení je prostor k diskuzi a vzájemnému sdílení v podpůrné atmosféře, kde můžeš na své lektorské kompetence získat cenný feedback od ostatních.

Co konkrétně nás čeká

Ledolamky, seznamky, 2 nabité workshopy a neformální atmosféra, lektorská zpětná vazba, společný networkingový oběd, nové kontakty, příležitosti a spolupráce.

Neděle 6. 10. – 9:00 – 12:30

  • Začínáme společným nastavením očekávání a potřeb (můžeš donést něco domácího pro ostatní na ochutnání). Pokračuje seznamovací program (a inspirace na herní aktivity).
  • A pak se vrhneme na jeden z hlavních workshopů – provedeme tě základy neformálního vzdělávání a jak jej využít při tvorbě vzdělávacích aktivit. A tím tě povedeme za ručku krok za krokem.

Neděle 6. 10. – 14:00 – 18:30

  • Po networkingovém obědě pokračujeme zlatým hřebem dne, a to workshopem na skupinovou dynamiku a práci se skupinou.
  • Společně posnídáme, poobědváme v nedaleké restauraci a pak při večeři představíme v rámci řízeného networkingu sebe a svoje projekty (zveme další hosty).
  • Pokud počasí dovolí, strávíme většinu dne na zahradě nebo na terase, užijeme si společný den (děti s doprovodem a mazlíčci vítáni.)

A co dál?

  • Po školení ještě můžeme při sklence probrat lektorské příležitosti a témata, co jsme nestihli (představíme aktuality za nás i za partnery).
  • Některé lektorky a lektoři mají možnost s námi uspořádat DOBROworkshop – rozhodující je tvoje téma, které bude rezonovat s naší komunitou, a tvoje chuť si vyzkoušet neformální vzdělávání v praxi.
  • Všechny účastnice a účastníky žádáme o zpětnou vazbu. Za vyplnění můžeš získat krátkou konzultaci na lektorské téma nebo vstup na některou z našich akcí.

Kdo chystá program

Interaktivní školení připravují zkušené lektorky neformálního vzdělávání.

Irena Pajerová

  • Dlouholetá školitelka INEXu, koordinátorka školení, jazyková lektorka, mentorka začínajících školitelů a zakladatelka Dobrovolnické akademie, která inkluzivně podporuje (nejen) lektory*ky a kouče*ky už od r. 2015. Školí základy lektorování, neformální vzdělávání, leadership, motivace, projektové řízení a event management.

Marie Servítová

  • Metodička, lektorka vzdělávacích programů pro pedagogy a žáky, konzultantka a mentorka pedagogických pracovníků, která spolupracuje mj. se Skautským institutem a lektoruje klimatické vzdělávací programy pro mezinárodní environmentální program Ekoškola.

Praktické informace

Potkáme se v Neobyčejné klubovně, Norská 16, Praha 10 – Vršovice (mapa).

Unikátní prostory a dostupný poplatek

  • Školení probíhá v Neobyčejné klubovně v pražských Vršovicích, kde je velká školicí místnost, toalety, kuchyňka a zázemí s kytarou, klavírem a pingpongovým stolem. Na místě funguje knihobudka a také swapovací bedna, kde si můžeš věci vzít a na oplátku nějaké jiné přinést.
  • Prostory bohužel nejsou bezbariérové (jeden schod) – rádi pomůžeme.
  • Poplatek je pouze 590 Kč (drobné občerstvení, materiál, lektorné), aby bylo školení dostupné.

Jak se o tebe během dne postaráme

  • Celý den je k dispozici voda, čaj, kafe a drobné sladké a slané občerstvení. Pokud chceš něco donést ke sdílení s ostatními, staneš se rázem oblíbencem skupiny (ale není to podmínkou účasti).
  • Hned přes ulici je restaurace, kde můžeme společně poklábosit při chutném obědě (většinou i vege varianta, není v ceně školení, každý si hradí sám podle své chuti). Pokud se nepřidáš, můžeš si v klidu sníst něco vlastního v centru.

Vítáme děti a osoby se specifickými potřebami

  • Děti jsou vítané, nejlépe s doprovodem, abys měl/a klid na program – na místě jsou knihy, deskovky, pár hraček a je možné zařídit mini přebalovací koutek, nedaleko je park a dětské hřiště pro nejmenší.
  • Vítáme zájemce se špatnou češtinou, co se ale už domluví nebo si vezmou s sebou svého tlumočníka – pokud jsi to ty, napiš předem.
  • Pokud jsi student/ka, senior/ka, učitel/ka, pracuješ v nezisku nebo jsi na rodičovské, napiš si o slevu na poplatek – rádi tě podpoříme.

„Lektoři lektorům – ten název to opravdu vystihuje, potkat a vyzkoušet si být lektorkou pro další lektory, kteří mají různé zkušenosti a také různé způsoby lektorování. Je to tím krásně blízké, ale zároveň velmi variabilní.

Eliška Šestáková

Changemaker a zakladatelka eko vesnice

Nenech si ujít tohle unikátní vzdělávací a networkingové školení pro (začínající) lektorky a lektory (nejen).

Další bude zase až příští rok na jaře.

Lákají tě další akce?

Omrkni kalendář všech offline i online akcí, které pořádáme.